09-02-08

Caleido Cie speelt Roberto Zucco van Bernard-Marie Koltès


Het nieuwe jaar is net begonnen en dus is het de hoogste tijd om aan ons nieuwe stuk te beginnen. Dit jaar wordt het Roberto Zucco van de Franse schrijver Bernard-Marie Koltès.

Marleen bedreigd

Roberto Zucco gaat over een zonderlinge jongeman, een wild beest zoals een van de bewakers hem noemt. Hij komt in de gevangenis terecht na de moord op zijn vader, maar hij weet te ontsnappen.

Vanaf dat moment volgen we Roberto's belevenissen en die van het meisje dat hij ergens in de achterbuurten van de stad tegen het lijf loopt.

Roberto Zucco is een rauw en toch poëtisch toneelstuk gebaseerd op het leven van Roberto Succo. Ondanks de hoge bodycount, zindert er diep in de dialogen een ongelofelijke tristesse en poëzie.

De regie is dit keer in ervaren handen van Leo Jackers, die bijgestaan wordt door Hannelore. De voorstelling wordt gespeeld door Kristl Tomsin, Marleen Schreurs, Berte Beckers, Nelle Baillieux, Marc Baerts, Karel Baillieux, Johan Tomsin, Christian Boelen en Sigi Roosen.

De opvoeringen gaan door op 7, 8, 10, 11 en 12 mei 2008 in De Velinx in Tongeren.

Met deze voorstelling neemt Caleido Cie deel aan het Gouden Doek, een wedstrijd van de Limburgse afdeling van Open Doek.

17:15 Gepost door Sigi in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.